Saša Panić: Porodični pristup svakom kolegi i kolegici je ključ uspjeha

U pripremi intervjua sa gdin. Sašom Panićem, direktorom Garant Medical-a, dijela Garant Gruppe koji pruža kompletnu podršku pri zapošljavanju, unapređenju karijere i integracije kandidata u cjelokupnu poslovno-društvenu zajednicu u Njemačkoj, razgovarali smo o pogodnostima koje Garant Medical, na jedinstven prijateljski i porodičan način, zajedno sa svojim velikim timom u više od 17 poslovnica širom Njemačke, praktično brine o svim svojim kolegama, kolegicama i njihovim porodicama. Donosimo samo jedan dio intervjua gdin. Saše Panića, koji i sam dolazi iz medicinskog sektora.

Garant.Live: Dobar dan gdin. Panić! Dobrodošli u intervju Garant Gruppe. Danas je privilegija imati vas za sagovornika. Vi ste direktor Garant Medicala i imate ogromno iskustvo u domenu medicine, ali i onog što je uslijedilo u vašoj karijeri, a to je rad sa mladim ljudima, kolegama i kolegicama medicinarima, u pogledu pružanja podrške pri zapošljavanju u renomiranim klinikama širom Njemačke. Molimo da nam se predstavite.

Saša Panić: Dobar dan! Ja sam Saša Panić iz Doboja, porijeklom sa Balkana, iz grada Doboja. Prije više od 20 godina sam došao u Njemačku, gdje sam radio na različitim poslovima iz oblasti medicine, a već četiri godine vodim kompaniju Garant Medical u sklopu velike grupacije Garant Group. Moja obaveza je sve što se tiče sektora medicine, pružanja podrške pri zapošljavanju, karijernom napredovanju kolegama i kolegicama sa Balkana i drugih zemalja Jugoistočne Evrope.

Saša Panić tokom snimanja intervjua za Garant.Live

Garant.Live: Gdin. Panić, da li nam možete objasniti šta je vaša konkretna uloga u okviru aktivnosti kompanije Garant Medical?

Saša Panić: Moja uloga je da dovedem ljude, zbrinem, da im nađem konkretan odgovarajući posao u njemačkim klinikama, staračkim domovima ili patronažnim službama. U prvom redu bih rekao da se ja divim ljudima koji se odluče na korak da se zaposle u zemljama EU, da započnu novi život i da na kraju zasnuju i porodicu, što je svojstveno našim mladim kolegama i kolegicama. Garant Medical nisam samo ja, imamo čitav tim koji radi sa kandidatima, koji se brine o tim ljudima. Od samog početka, od prikupljanja dokumentacije do dolaska na hospitaciju, dolaska na probni rad u Njemačku, do potpisivanja ugovora.

Garant.Live: Svjedočili smo vašem pristupu u radu sa kolegama koje su putem Garant Medicala dobile posao u klinikama. Imate tako topal, prijateljski pristup. Dok smo obilazili nekoliko klinika i domova u Njemačkoj, vidjeli smo da vam kolege prilaze, sa radošću razgovaraju sa vama, povjeravaju vam se. U Garant Gruppi, čovjek je na prvom mjestu. Šta to znači u vašoj medical zajednici?

Od samog dolaska, do zaposlenja, mi se brinemo o ljudima sve do momenta dok se ne osamostale. U kontaktu smo konstantno i sa kandidatima i sa obiteljima, i sa sektorima poslodavaca, svakodnevno razgovaramo. Svi naši kandidati, sve kolege medicinari kroz Garant Medical dobijaju sljedeće: mi se brinemo o kompletnoj dokumentaciji, o prijavama, zdravstenom osiguranju, penzionom osiguranju, stambenom pitanju, otvaranju računa u banci, nabavci telefona i telefonskog broja i svemu onome što je potrebno za normalan život. To podrazumijeva i podršku pri nalasku stana, u namještanju stana i integraciji. Svakako dodatno učenje jezika u Njemačkoj, da se razvijaju, da što brže naprave integracioni smisao, da se osjećaju ugodno u Njemačkoj.

Uskoro premijerno predstavljamo intervju Garant Gruppe u kojem slijedi nastavak priče sa gdin. Sašom Panićem koji nam donosi mnoštvo pogodnosti u domenu brige i zapošljavanja kolega i kolegica iz oblasti medicine.

Pratite i ostale pozitivne priče Garant Gruppe na portalu garant.live

Podijelite sa prijateljima

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email
Share on google
Share on twitter